TEDEN OTROKA

4. oktober, 2020

TEDEN OTROKA

Jutri se začne teden otroka. Kljub svoji ljubezni do otrok me ob zapisu te besedne zveze zaboli. Ker osebno ne maram dnevov in tednov za nekoga – kajti vsakemu bitju mora biti namenjen vsak dan življenja, da se zgodi najboljše zanj.

Želim, da je ta teden otroka nekaj posebnega zato, da bi odrasli dojeli, koliko bremen zaradi nerazjasnjenih  in nepredelanih občutkov, vzorcev, bremen v sebi prelagamo na pleča otrok. Preveč let gledam, kako se šibijo pod njimi, kako čutijo vse to, a so sprejeli, da so samo otroci, da ne morejo nič – saj jim to vendarle tolikokrat povemo. A vidim dojenčke, ki čutijo in razumejo vse, kar se dogaja okoli njih. Vidim otroke na pragu prestopa v najstništvo, kako čutijo ta bremena in jih dušijo. Vidim mlade ljudi, ki v vstopanju v odraslost besnijo zaradi tega, ker odrasli nismo opravili svojega in so jezni, da morajo s to prtljago tlakovati pot svojega življenja. Je čas, da se vprašamo, zakaj nam vse več otrok kaže preko težav z branjem, pisanjem, vedenjskimi težavami, boleznimi, da ne zmorejo več. Vse to me včasih boli toliko bolj, ker vem, da se da nekaj narediti, da se da priti ven iz tega začaranega kroga. Vem, ker sem skozi to šla. Vem, ker so šli skozi to moji otroci. Vem, ker sem na svetovanjih videla, kako lahko otrok čuti olajšanje, ker je vsaj eden od staršev dojel in nekaj naredil, ali pa je bil vsaj toliko odprt, da je na svetovanje pripeljal otroka. In spremembe so bile takojšnje, olajšujoče, velike.

To naj bo naša poslanica ob tednu otroka. Naredimo korak ven iz zastaranih vzorcev, osvobodimo sebe, otroka ali celo družino vsega, ki nas duši. Da bomo dojeli, zakaj smo skupaj, da bomo dojeli, da mi odločamo o svojem življenju in da se nam na poti učenja, kajti vsak odnos je učenje, ni potrebno sesuti, ampak da samo sprejemamo, dojemamo in rastemo. Potem lahko spustimo iz svojih življenje bolezen, stiske, žalost, jezo … Potem lahko podpremo otroke v tem, da bodo zdravi razvili svoje najvišje potenciale.

Odločila sem se, da želim k temu prispevati na svoj način, zato vsem, ki se boste v oktobru naročili na svetovanje, podarjam poseben popust:

  • za otroke 20 %,
  • za odrasle 10 %,
  • za celotno družino 30 %.

Srčno upam, da bom s tem dejanjem in svojo gorečo željo in podporo opogumila starša, otroka, družino, da naredi nov korak ZA Življenje.

Za podrobnejše informacije najdete kontakt na tej spletni strani www.zazivljenje.si.

Z Ljubeznijo za lepše življenje naših otrok

Justina Husu

X